In 2011 introduceerde Trenergy haar toenmalige topmodel, de E-Luxe. Deze fiets heeft zijn weg gevonden naar vele tevreden fietsers. In 2013 kwam een einde aan het E-Luxe model. Zowel vanuit de consument als vanuit het Trenergy dealer-netwerk hebben we het verzoek gekregen opnieuw een E-Luxe op de markt te brengen.

Er was blijkbaar veel behoefte aan een meer dan complete luxe fiets tegen een prijs waar de meeste fietsbouwers slecht hun kale instapmodel mee op de markt brengen. De E-Luxe voldeed daaraan.

In 2014 heeft Trenergy de E-Luxe dan ook opnieuw gepresenteerd aan de markt en dat is niet ongemerkt aan de markt voorbijgegaan. Direct na de introductie heeft de E-Luxe aan diverse consumententest meegedaan en heeft daar zeer hoog gescoord. De E-Luxe heeft dan ook een vaste plaats gekregen in het Trenergy assortiment.

De Trenergy E-luxe heeft opnieuw een grote stap voorwaarts gemaakt. Zo hebben we een bijzonder fraaie monoshock voorvork met een eigen gepatenteerd veermechanisme, waardoor het rijgenot nog verder verhoogd wordt. Daarnaast passen we de nieuwste generatie Shimano rollerbrakes toe. Deze 6000-serie is speciaal ontworpen voor hogere remkracht op e-bikes.